Lubrifianti sintetici Mobil SHC

Lubrifiantii Mobil SHC au o serie de avantaje pe care uleiurile minerale nu le pot oferi. Sub conditii de operare grele, cum ar fi temperaturi ridicate, sarcini şi presiuni, porniri şi opriri frecvente, Mobil SHC are un rol important in asigurarea asigura fiabilitatea componentelor şi a sistemelor, fie ele de angrenaj, compresoare, rulmenţi, sau compresoare pe aer.

De exemplu, limita superioara de functionare a lubrifiantilor Mobil SHC este semnificativ mai mare decat temperatura maximă de funcţionare pentru uleiurile minerale de înaltă calitate. Ci o stabilitate termica excelenta si rezistenta la oxidare, formarile de depuneri pot fi reduse si astfel, intervalul pentru schimbul de ulei se extinde.

Lubrifiantii Mobil SHC sunt, de asemenea, utili cand se lucreaza in medii cu temperaturi scazute, uleiurile minerale avand tendinta de a se ingrosa mult mai mult in astfel de conditii. Indexul de vascozitate ridicat ofera lubrifiantilor Mobil SHC proprietatea de a curge la temperaturi scazute, mentinand in acelasi timp o pelicula de ulei mai densa si ca rezultat protectie marita la uzura componentelor in conditii de temperaturi extreme.

Toate aceste atribute ale lubrifiantilor Mobil SHC conduc catre un alt potential extraordinar: eficienta energetica. Uleiurile sintetice mentin o pelicula de ulei mai densa, la o temperatura de functionare normala, comparativ cu uleiurile minerale, reducand astfel gradul de contact metal-metal  si pierderile de energie asociate cu acesta. Mai mult decat atat, pierderile de energie pot fi cauzate si datorita forarii dat fiind ca piesele mecanice se misca prin ulei: uleiurile sintetice au o vascozitate mai mica comparativ cu  cu lubrifianţii minerali de acelaşi grad de vîscozitate ISO la pornire, rezultând pierderi energetice, datorate mişcarii parţilor prin ulei, mai mici. Nu in ultimul rând, datorita coeficientului de tractiune scazut al lubrifiantilor Mobil SHC, acestia se comporta mai bine sub presiuni mari.

Lubrifiantii Mobil SHC pot ajuta la imbunatatirea functionalitatii, a disponibilitatii echipamentelor si a productivitatii.