Intrebari frecvente

De ce sunt atât de bune uleiurile de motor sintetice?

Uleiurile de motor sunt făcute din uleiuri de bază și aditivi. Un ulei sintetic conține mai multe uleiuri de bază rafinate față de uleiurile minerale, oferind o protecție și o performanță mai bună. Uleiurile de motor sintetice oferă o serie de beneficii care mențin funcționarea motorului la performanțe optime ani de zile, cum ar fi prevenirea uzurii, menținerea motorului curat, menținerea vâscozității, prevenirea ruginii și reducerea gradului de frecare.

Află aici care este uleiul potrivit pentru mașina ta!

Ce să fac cu uleiul sintetic uzat?

Trebuie să urmezi aceleași proceduri de mediu ca și în cazul uleiurilor convenționale. Contactează agenția de mediu locală pentru a te ghida sau aplelează la programul nostru Lubexpert Mobil Oil service.

Care este diferența intre un ulei 100% sintetic și unul semi-sintetic?

Toate uleiurile de motor sunt făcute din uleiuri de bază si aditivi. Uleiurile sintetice conțin în procent de 100% fluide neconvenționale, de înaltă performanță. Uleiurile de motor semi-sintetice conțin un procent mai mic din aceste fluide de înaltă performanță combinate cu uleiuri minerale convenționale. Mobil 1 este un ulei 100% sintetic.

De ce să folosesc Mobil 1 și nu un alt ulei sintetic?

Poți avea un nivel de protecție a motorului de neegalat. În 1974, când Mobil 1 a fost lansat, a fost primul lubrifiant sintetic disponibil la scară largă de pe piață. Astăzi, sunt disponibile și altele însă Mobil 1 este și acum universal recunoscut ca fiind cel mai avansat.  

Pot fi amestecate diferite uleiuri de motor sintetice?

Mobil 1 este compatibil cu uleiurile de motor convenționale, semi-sintetice și alte uleiuri sintetice dacă trebuie să le amestecați. Însă, este important de avut în vedere că performanța Mobil 1 se va reduce prin diluarea acestuia în oricare din variante.

Mobil 1 este potrivit pentru un stil de condus ,,start-stop”?

Mobil 1 își începe protecția imediat ce porniți motorul, fiind alegerea perfectă în majoritatea drumurilor dvs scurte. Dacă majoritatea călătoriilor dvs constau în drumuri scurte - un drum scurt până la birou, o fugă la școală ori la cumpărături - motorul mașinii dvs abia are timp să se încălzească înainte să fie oprit din nou. Pentru a reduce uzura motorului, aveți nevoie de protecție remarcabilă pentru pornirea la rece.

A fost dovedit, prin testări, că Mobil 1 are o vâscozitate excelentă la temperaturi de până la - 40°C și ajunge la toate elementele motorului cu 10 secunde mai rapid decât oricare ulei convențional la pornire. Asta înseamnă că Mobil 1 începe protecția motorului imediat, economisind din costurile de combustibil și mentenanță. Și, bineînțeles, înseamnă și o pornire mai fiabilă chiar și în cele mai reci dimineți.

Mobil 1 este potrivit pentru drumuri lungi, pe autostradă?

Protecția remarcabilă chiar și la cele mai extreme temperaturi, face ca Mobil 1 să fie alegerea ideală pentru drumuri lungi parcurse cu viteză mare. Dacă conduceți adesea pe distanțe lungi și cu viteză mare, motorul mașinii dvs se va înfierbânta foarte rapid, și, inutil să mai menționăm că economia de combustibil devine extrem de importantă.

Mobil 1 poate elimina practic uzura motorului păstrând motorul în aproape aceeași stare ca în ziua în care a fost montat. Asta înseamnă că motorul mașinii dvs nu doar că va continua să atingă cea mai bună performață a sa, dar va funcționa mai eficient și va consuma mai puțin combustibil.

Mobil 1 este potrivit pentru condusul de performanță?

Încercat și testat la cele mai înalte nivele ale motorsportului, uleiul de motor sintetic numărul 1 în lume este pur și simplu singura opțiune a unui șofer entuziast. Dacă vă face plăcere să conduceți iar performanța este importantă pentru dvs, înseamnă că stoarceți tot ce se poate din motorul dvs. Așa cum echipa McLaren F1 bine știe, folosirea uleiului potrivit poate face o diferența semnificativă, în termeni de creștere a puterii. Și chiar mai mult, veți avea siguranța faptului de a știi că motorul dvs beneficiază de cea mai bună protecție indiferent cât de agresiv conduceți.

Mobil 1 își merită banii?

Mobil 1 costă un pic mai mult decât alte uleiuri de motor, pentru simplul fapt că producția acestuia costă mai mult, formula sa unică fiindrezultatul unei investiții enorme în cercetare și dezvoltare care continuă în permanență.

Dar se justifică costul suplimentar?

Răspunsul scurt este un da răsunător! Protecția de neegalat oferită de tehnologia Mobil 1, poate menține practic motorul în aproapeaceeași stare ca în ziua în care a fost montat evitând astfel potențiale costuri semnificative de întreținere.

La fel de important, vâscozitatea excelentă a  Mobil 1 conservă energia în motorul dumneavoastră, oferindu-vă un consumul decombustibil mai eficient.

Deci, în timp ce Mobil 1 pare a costa mai mult la prima vedere, vă poate ajuta să economisiți bani pe parcurs.