Lubrifianți de transmisie auto

Mobilube 1 SHC 75W-90: Conceput pentru îmbunătățirea economiei de combustibil

Potențial de economie

În plus față de uleiurile de motor complet sintetice Mobil, uleiurile Mobil de performanță înaltă pentru transmisii și axe, unsorile și produsele speciale pentru vehicule comerciale pot aduce si alte avantaje operatorilor de flote – inclusiv economie de combustibil.

Prin proiectarea inovativa a trenurilor de rulare, tehnologia cutiilor de viteza manuale si diferentialelor moderne a imbunatatit semnificativ capabilitatea camioanelor moderne in ceea ce priveste incarcarea, cuplul, viteza si controlul. Acest design a crescut totodata si nivelul cerintelor pentru lubrifianti in termeni de performanta, productivitate crescuta si reducerea costurilor de operare. Pentru axele motoare a le vehiculelor grele, controlul frictiunii, protectia anti-uzura, stabilitatea termica, stabilitatea la forfecare, prevenirea coroziunii si protectia etansarilor sunt caracteristici ale lubrifiantilor ce trebuiesc echilibrate in mod optim. Aceasta permite uleiului sa asigure o viata mai lunga a angrenajelor si garniturilor, sa ajute la imbunatairea consumului de combustibil, sa asigure o operare fara probleme, sa permita utilizarea de sarcini si cuplu sporit intr-o gama larga de aplicatii.

De aceea, ExxonMobil a dezvoltat Mobilube 1 SHC 75W-90, un lubrifiant complet sintetic, de performanță supremă pentru vehicule comerciale care poate asigura o performanță excepțională și poate reduce costurile aferente lubrifianților pentru trenuri de rulare industriale

Mobilube 1 SHC 75W-90 - testat pentru a demonstra avantajele pentru economia de combustibil

Evaluarea pentru economia de combustibil datorate Mobilube 1 SHC 75W-90 a fost realizată prin utilizarea unui Volvo FH13 de 440 CP și a unui tractor 6x2 cu transmisie i-Shift încărcat cu 38 tone.

Cursa de testare a fost constituită pe baza înregistrărilor pe o perioadă îndelungată a operațiilor camioanelor de tonaj mare în Europa și testele s-au derulat pe pistele MIRA din Regatul Unit. S-a folosit Mobilube 1 SHC 75W-90 în transmisie și pe axul spate și a fost comparat cu uleiul mineral 80W-90 pentru transmisii și uleiul mineral 85W-140 pentru axe spate. Măsurătorile au indicat o economie de combustibil de 1,2% pe baza comparației dintre uleiul sintetic și cel mineral. Îmbunătățirile economiei de combustibil depind de tipul de vehicul/echipament, temperatura aerului, condițiile de mediu și vâscozitățile fluidelor curente.

Solicitați uleiuri de transmisie sintetice!

Datorită faptului că lubrifianții sintetici pentru trenurile de rulare oferă companiilor posibilitatea de a opera vehiculele mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și pentru timp mai indelungat, operatorii care la acest moment subcontractează serviciile de mentenanță și service ar trebui să „solicite sintetice” la următoarea revizie a flotei lor.

Lubexpert Romania pune la dispozitie urmatorii lubrifianti de transmisie pentru vehicule comerciale:

  • Mobilube 1 SHC 75W-90
  • Mobilube GX 80W-90
  • Mobilube LS 85W-90
  • Mobilube GX-A 80W
  • Mobilube HD 80W90
  • Mobilube HD 85W-140
  • Mobilube HD-A 85W-90
  • Mobilube HD-N 80W-140
  • Mobiltrans HD 10W / 30 / 50
  • Mobilfluid 422 / 424 / 426

 

Pentru mai multe detalii consultați Fișele tehnice și Fișele de securitate.